top of page
Search
  • Writer's pictureElla Rose

Hoe repareer ik een Dell laptop-webcam die niet werkt?

Als de Dell laptopcamera niet meer functioneert na het upgraden naar Windows 10, kan het probleem worden veroorzaakt door stuurprogrammaconflicten of een defect stuurprogramma. Hetzelfde probleem werd naar voren gebracht door een paar gebruikers. Dus, na het lezen van hun bevindingen, hebben we geprobeerd om foutloze hacks aan te bieden om dit probleem op te lossen.


Wanneer de laptop lange tijd is gebruikt of wanneer Dell de eerste gebruiker is, zal dit probleem optreden. Wanneer de webcam-app de camera probeert uit te voeren, verschijnt een zwarte output met een pictogram. Per definitie werkt geen camera-app. Dit gedeelte van het artikel bevat alle mogelijke oplossingen voor het probleem dat deze camera niet werkt op een Dell laptop.


Oplossing 1: werk de apparaatstuurprogramma’s bij


De meest voorkomende oorzaak van een Dell laptopcamera die niet werkt onder Windows 10 zijn defecte of oude systeempilots. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw systeemstuurprogramma’s up-to-date zijn. Als dit niet het geval is, moet u meteen de nodige wijzigingen aanbrengen. Om dit te bereiken moeten de volgende instructies worden gevolgd:


  • Ga eerst naar de Start-knop en vervolgens naar Apparaatbeheer.

  • Selecteer het bovenste resultaat in de grafiek om het venster te openen.

  • Breid met de systeembeheerder de hardwarecategorie uit die u moet bijwerken.

  • Als u klaar bent, klikt u met de rechtermuisknop op deze computer en selecteert u Driver Update in het menu.

  • Zoek vervolgens naar de knop met de tekst “Controleer automatisch op gewijzigde stuurprogrammasoftware.”

  • Druk gewoon op deze knop als je hem eenmaal hebt gevonden.

  • Als er updates beschikbaar zijn, kunt u op de knop Update installeren klikken.

  • Dit is het moment om te wachten tot het proces is beëindigd.

  • Start ten slotte uw systeem opnieuw op om te zien of het probleem is opgelost.


Oplossing 2: installeer apparaatstuurprogramma’s opnieuw


Als het probleem zich blijft voordoen nadat de apparaatstuurprogramma’s zijn gewijzigd, moeten de apparaatstuurprogramma’s opnieuw worden bijgewerkt. Het is opnieuw geïnstalleerd. Volg deze stappen om dit te bereiken:



  • Ga om te beginnen naar het pictogram Start en vervolgens naar het zoekvak.

  • Typ gewoon ‘Apparaatbeheer’ in het zoekvak van de taakbalk.

  • Kies het vervolgens uit de resultatenlijst.

  • Zoek hier, op het apparaat, de knop Verwijderen.

  • Start daarna gewoon de computer opnieuw op.

  • Windows installeert nu de systeemstuurprogramma’s opnieuw.


Oplossing 3: BIOS bijwerken


Een niet-werkende Dell laptop camera kan ook worden veroorzaakt door een verouderd BIOS. Om dit soort problemen op te lossen, moet u het BIOS updaten.Hiervoor moet u eerst naar de instellingen gaan. Zoek vervolgens in Instellingen naar de optie Update en beveiliging en kies deze. Kies nu Herstel in het linkermenu. Als u klaar bent, klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten onder Geavanceerde installatie. Hier vind je de knop Problemen oplossen. Klik gewoon op deze knop om naar Geavanceerde opties te gaan als je het eenmaal hebt gevonden en ga daarna naar de UEFI-instellingen van de firmware. Klik gewoon op de knop als u klaar bent. Om uw scherm te vernieuwen, drukt u op de Herstart-knop.


Oplossing 4: installeer de nieuwste Windows-updates


Controleer ook nogmaals de Windows Update. Oncontroleerbaar als de knop Automatische update wordt gebruikt. Als gevolg hiervan wacht u mogelijk op de nieuwe updates en in deze gevallen maakt de Dell laptopcamera geen Windows 10-fout. Als u alle lopende Windows-updates wilt installeren, gaat u naar de Start-knop en selecteert u Instellingen in het vervolgkeuzemenu. Het is noodzakelijk om de knop ‘Update en beveiliging ‘te lokaliseren. Zodra u de knop heeft gevonden, klikt u erop en drukt u op Windows Update. Controleer op updates door op de knop ‘Controleren op updates’ te drukken. Als er updates in behandeling zijn of beschikbaar zijn, selecteert u de optie Updates installeren. Als je deze actie hebt voltooid, hoef je alleen maar je systeem opnieuw op te starten. Alle in behandeling zijnde Windows-updates worden vervolgens op het systeem geïnstalleerd.


Oplossing 5: voer de probleemoplosser voor hardware uit


Door de probleemoplosser voor hardware op de Dell laptopcamera’s uit te voeren, kunt u een probleem oplossen. Het resultaat is dat als u deze procedure wilt uitvoeren, deze stappen volgt:



  • Druk om te beginnen tegelijkertijd op het Windows-logo en de W-functietoetsen.

  • Het zoekvak wordt nu weergegeven.

  • Hier moet u “troubleshoot” typen en op Enter drukken.

  • Kies nu ‘Hardware en computer ‘en voer de probleemoplosser uit.


Oplossing 6: controleer de app-machtigingen


Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de bovenstaande oplossingen heeft geprobeerd, kunt u de toepassingsvergoedingen bekijken. Ga in dit geval naar de app Instellingen en zoek naar toestemmingen. U moet ervoor zorgen dat de computer toegankelijk is via de webcam.


Fix 7: Schakel de webcam tijdelijk uit


Dit type probleem kan volgens veel gebruikers worden opgelost door de Device Manager-webcam uit te schakelen en vervolgens opnieuw op te starten. Hierdoor is deze actie haalbaar. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de webcam en selecteer Apparaat uitschakelen in het menu. Als je klaar bent, druk je op de herstartknop. Ga dan terug naar Apparaatbeheer en activeer de knop opnieuw. Dit is het moment om het probleem aan te pakken.


Neem voor onmiddellijke hulp contact op met Dell Ondersteuning Nummer : –

U kunt altijd en overal het telefoonnummer van de Technische Ondersteuning van Dell +31-182796553 bellen om problemen met de Dell laptop-webcam op te lossen. Dit is een gratis nummer dat 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor uw online assistentie. U kunt het Dell Customer Service-team telefonisch bereiken, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. De goed opgeleide en gecertificeerde technici zijn in staat om technische problemen of fouten met Dell laptops / computers op te lossen.



10 views0 comments

Recent Posts

See All

HOE KAN IK MET EEN YAHOO-VERTEGENWOORDIGER SPREKEN?

Yahoo! is tegenwoordig een van de meest populaire e-mailserviceproviders. De uitstekende functies en over-the-top gebruikersinterfaces hebben een groot aantal nieuwe klanten aangetrokken. Ondanks dat

bottom of page